Gångjärn osynliga i träfönster

Dolda gångjärn för träfönster är en utmärkt lösning för dem som värdesätter både funktionalitet och estetik. Tack vare sin dolda konstruktion eliminerar de utstickande element, vilket gör att fönstren framstår som eleganta och harmoniska, särskilt i fall av fönster med historisk karaktär, där detaljerna är avgörande.

Vi erbjuder två modeller av gångjärn att välja mellan: traditionella, som erbjuder både tilt- och svängfunktioner, och gångjärn som skruvas in i bågen, kända som 3DHinges, som är tillgängliga exklusivt för bågfönster. Särskilda skydd finns tillgängliga för båda typerna av gångjärn, vilka kan ändra färgen på gångjärnet och ge det en annan form, vilket möjliggör anpassning till individuella estetiska preferenser.

Som namnet antyder är dolda gångjärn gömda i utrymmet mellan bågen och ramen, vilket eliminerar utstickande element. Detta bibehåller en estetisk utseende på fönstret både från insidan och utsidan.

En av de främsta fördelarna med dolda gångjärn är deras positiva inverkan på fönstrets termiska och akustiska isolering. Genom att bibehålla kontinuiteten i tätningen elimineras termiska broar, vilket resulterar i minskad värmeförlust och förbättrad ljudisolering, vilket är viktigt för bekvämligheten för rummets invånare.

Våra dolda gångjärn är avsedda för fönster och balkongdörrar med en bågarea på upp till 3 m² eller 150 kg. Deras speciella konstruktion möjliggör att bågen öppnas i en vinkel på upp till 95°, vilket ger bekvämlighet och användarvänlighet.

Införandet av dolda gångjärn för träfönster är ett betydande steg framåt när det gäller att designa estetiska och funktionella fönster. Även om gångjärn är en nyckelkomponent i fönstret, som säkerställer dess korrekta funktion, är estetiken lika viktig som funktionaliteten för vissa individer, särskilt när det gäller att bevara fönstrets historiska karaktär eller minimera utstickande element.